Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Tudnivalók a nikotinos folyadékkal kapcsolatban

Bár az utóbbi évtizedben az e-cigaretta rendkívüli népszerűségre tett szert a dohányosok körében, de mégis a mai napig nagyon sok félreértés van vele kapcsolatban. Az egyik legnagyobb tévhit pedig az, hogy semmiben sem különbözik a hagyományos dohányzástól.

Ez azonban egyáltalán nem helytálló kijelentés. Az e-cigi patronja megtöltéséhez szükséges nikotinos folyadék ugyanis nem elég, hanem csakúgy, mint a víz, a megfelelő hőmérsékleten (90-200 °C között valahol) légneművé válik. Ennek köszönhetően pedig a belélegzett gőz jóval kevesebb kátrányt és káros anyagot tartalmaz, mint a hagyományos cigaretta füstje.

A nikotinos folyadék legfontosabb összetevői

A nikotinos folyadék alapját propilén-glikol vagy a növényi glicerin alkotja, amelyek mindegyikének megvan a maga előnye. Az előbbi vegyület jó aromahordozó képességgel bír, míg az utóbbi a nagyobb gőz mennyiségéért felel. Ezért is szokták a gyártók általában inkább ennek a két anyagnak az elegyét alkalmazni.

Ezekhez jön még hozzá a nikotin, amely az úgynevezett torokhatásért felel, valamint a ízélményt biztosító aromák. De egyes esetekben előfordul, hogy desztillált vizet is használnak a gyártók, hogy a nikotinos folyadéknak javítsanak kicsit az állagán.

Melyek a legkedveltebbek aromák?

Erre a kérdésre nem igazán lehet egyetemes választ adni, mivel ahány ember, annyiféle ízlés. Vannak olyan személyek, akik inkább az édesebb ízekre buknak, mint amilyen például az almáspite vagy a csoki fagyi. De nagyon sokan akadnak olyanok is, akik inkább a kifinomultabb aromákra esküsznek.

Talán annyit tudunk ehhez a ponthoz javaslatként hozzáfűzni, hogy ha erős dohányosok vagyunk, akkor érdemes egy dohány aromájú nikotinos folyadékot választanunk. Ez ugyanis nagymértékben megkönnyíti majd a hagyományos cigarettáról az e-cigire történő átállást.