Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Mangó előnyei: 5 hihetetlen ok, hogy a mangót azonnal beilleszd a nyári
étrendedbe

Mangó előnyei: A nyár egyet jelent a mangóval. A mangó a legsokoldalúbb ízvilággal rendelkezik, a gyümölcsök királya világszerte sok rajongót szerzett magának. Az élénksárga gyümölcs pazar, pépes és csodálatos ízű. Számos tápanyagban gazdag, többek között C-vitaminban, A-vitaminban és olyan ásványi anyagokban, mint a réz, a kálium és a magnézium.

Íme 5 ok, amiért érdemes mangót fogyasztani idén nyáron

1. Segíti az emésztést: A mangó tele van rosttal, amely megakadályozza a székrekedést és fenntartja az emésztőrendszer egészségét. Emellett olyan enzimeket tartalmaz, amelyek segítik a fehérjék lebontását és emésztését, valamint rostokat, amelyek elősegítik az emésztőrendszer működését.
A zöld mangó nagyobb mennyiségben tartalmaz egy bizonyos rostot, amely segít csökkenteni a szívbetegségek kockázatát.

2. Erős bélrendszer: A mangóhús probiotikus élelmi rostot tartalmaz, amely segít táplálni a bélben lévő jó baktériumokat. Az egészséges bélrendszer fontos az egészség fenntartásához. A mangó fogyasztása megelőzheti a bélrendszerrel kapcsolatos egészségügyi problémákat, mint például az IBS-t, asztmát, lassú anyagcserét, ételintoleranciát és allergiát.

3. Immunitásfokozó: A mangó számos betegségtől védelmet nyújt. A gyümölcs magas koncentrációban tartalmaz A- és C-vitamint, valamint karotinokat. Javítja a szervezet immunrendszerét, és segít elkerülni számos betegséget.
A mangó nemcsak a megfázástól és az influenzától tart távol, hanem számos más betegséget is megelőz azáltal, hogy erősíti az immunrendszerünket. A C-vitaminban gazdag gyümölcsök szép bőrt is eredményeznek.

4. Jót tesz a szemnek: A mangó gazdag A-vitaminban. Egy mangó a napi A-vitamin-bevitel 25 százalékát biztosítja, ami megakadályozza a farkasvakságot, küzd a szemszárazság ellen és javítja a szem egészségét.5. Elősegíti a fogyást: A mangó héjában található fotokémiai anyagok természetes zsírbontóként hatnak. A mangóhús tele van élelmi rostokkal. A rostok teltségérzetet váltanak ki, ezért, ha mértékkel fogyasztjuk, a mangó segíthet az úszógumik eltüntetésében.