Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Az úszás egészségre gyakorolt kedvező hatásai

Az úszás minden korosztály és erőnléti szint számára népszerű testmozgás, mivel olyan nehézségű lehet, amilyet csak szeretnél.

Alacsony terhelésű kardiót biztosít

A kardió minden fitneszprogram fontos része. Ahogy a szívverésed megemelkedik, a tested több kalória, energia és zsír elégetésére ösztönöz. Ha formába akarod hozni a tested, a kardió edzés elengedhetetlen.

A kardió erősíti a szívedet is, így az hatékonyabban tudja pumpálni a vért az egész testedben. A szív megerősítése az úszás hosszú távú egészségügyi előnye, amely javítja a közérzetet még azután is, hogy kiszálltál a medencéből.

Teljes testet átfogó edzést biztosít.

Egy másik ok, amiért az emberek az úszást választják kardiónak, az az, hogy ez az egyik legjobb teljes testet átfogó edzés. A kerékpározáshoz vagy a futáshoz képest, amelyek az alsótest erőnlétére összpontosító gyakorlatok, az úszás megdolgoztatja a karokat, a vállakat, a hátat, a farizmokat, a combizmokat, a lábakat és még sok mást!

Javítja a hangulatot és csökkenti a stresszt.

Az úszás népszerű módja a kikapcsolódásnak és a stresszoldásnak. Egy brit tanulmány kimutatta, hogy négy hónapos rendszeres úszás után a résztvevőknek 35%-kal javult a kedélyállapotuk, 40%-kal jobb lett az alvásminőségük és 51%-kal emelkedett az energiaszintjük.

A résztvevők arról is beszámoltak, hogy általános közérzetük átlagosan 20%-kal nőtt; ennek oka az lehet, hogy az úszás hatására szerotonin szabadul fel, amely hormon felelős azért, hogy boldogabbnak érezzük magunkat.

Építi az állóképességet

A rendszeres, legalább 20 perces úszás növeli az állóképességet és a tüdő azon képességét, hogy oxigént juttasson el a test többi részébe. Ezzel a megnövekedett teljesítménnyel azt tapasztalhatod, hogy tovább benn tudod tartani a lélegzetedet, gyorsabban és messzebbre úszol.

Hozzájárul a jobb alváshoz

A rendszeres úszás segíthet abban, hogy éjszaka jobban aludj. A The National Sleep Foundation szerint azok, akik rendszeresen sportolnak, még ha csak könnyű tempóban is, nagyobb valószínűséggel alszanak jól, mint azok, akik nem. És mivel az idősebb felnőttek közel 50%-a tapasztal valamilyen szintű álmatlanságot, ez remek hír.