Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

A retek csíra a legfinomabb antibiotikum

Tagadhatatlan, hogy az antibiotikumok felfedezése óriási áttörést hozott, és nagyon sok ember köszönheti nekik az életét. De manapság sajnos már a fogyasztásukkal kapcsolatban kicsit átestünk a ló túloldalára, hiszen már a legenyhébb megfázás és a legkisebb fájdalom esetén is szabályosan tömjük őket magunkba, ami nem a legegészségesebb.

Érdemes helyettük inkább a természetben keresgélni gyógymódok után, hiszen nem csupán a patikák polcain találkozhatunk antibiotikumokkal. Ott van például a retek csíra, amely nagyon hatékony vér- és májtisztító, és képes felgyorsítani a vérkeringést is azáltal, hogy kedvezően befolyásolja a szervezet hőtermelő képességét.

Azt pedig még nem is említettük, hogy egy igazi vitaminbomba. Nagy mennyiségben megtalálható benne A- és B-vitamin, de nagyon magas a kálium, vas, foszfor és folsav tartalma is.

Hogyan termeszthető retekcsíra?

Először is szükség lesz egy csíráztató tálra, amely egy több, az alján kisebb lyukakkal ellátott rekeszekből álló kis edény, és kifejezetten csíráztatásra alkalmas magokra, amelyek egyáltalán nem tartalmaznak vegyszereket. Ezeket a dolgokat már szinte bármelyik csíráztatással foglalkozó webáruházban be tudjuk szerezni.

Maga a folyamat pedig úgy kezdődik, hogy a magokat megmossuk, és 4 órán keresztül áztatjuk. Utána pedig öntsük le róluk a vizet, és tegyük be őket az általunk választott csíráztató tálba, amelyet helyezzünk el egy szellős, közepesen meleg helyiségbe! Hogy ez sötét vagy világos legyen, azt leginkább az befolyásolja, hogy a retek csíra B-vitamin, vagy a C-vitamin és a klorofill tartalmát szeretnénk növelni. Az utóbbi napfény hatására érhető el, az előbbi pedig sötétben.

Ezt követően annyi dolgunk maradt már csak, hogy naponta kétszer átöblítsük a magokat, hogy mindig nedvesek legyenek, és ne romoljanak meg. 2-4 nap után pedig már arathatjuk is az isteni retek csírát.