Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

A kutyasétáltatás 4 fontos előnye

Ha a kutyákat kiengedjük az udvarra, vagy rövid sétákat teszünk a sarokig és vissza, az lehetőséget ad nekik arra, hogy elvégezzék a dolgukat, de ennél még több mozgásra van szükségük naponta. Ha minden nap hosszabb sétákra viszed a kutyádat az segít megőrizni a boldogságuk és egészségük.

1. Rendszeres fizikai aktivitás

A kisebb séták és az udvaron töltött rövid idő nem ad lehetőséget a kutyáknak arra, hogy fizikailag olyan aktívak legyenek, amennyire kellene. Mivel az elhízás egyre nagyobb problémát jelent a kutyák körében, fontos, hogy sok mozgást kapjon. 

A hosszabb napi séták lehetőséget biztosítanak a kutyáknak a rendszeres fizikai aktivitásra, ami megfelelő étrenddel kombinálva segít megelőzni a súlygyarapodást. A séták emellett segítenek az ízületeik és izmaik erősen és rugalmasan tartásában, így csökkentve az ízületi gyulladás és más egészségügyi problémák kockázatát, ahogy idősödnek.

2. Mentális stimuláció

A hosszabb napi séták mentális ingereket is nyújtanak, különösen, ha változtatjuk az útvonalat. A kutyák új látnivalókat és új környezetet ismerhetnek meg. Ne feledd, hogy az állatok az orrukkal is felfedeznek, így a hosszú séták lehetőséget adnak nekik arra, hogy sokat szaglásszanak. 

A mentális stimuláció fontos része a kutyák esetében fellépő unalom megelőzésének, ami csökkenti annak kockázatát, hogy otthon destruktív viselkedést tanúsítsanak, például tárgyakat rágjanak.

3. Kötődésre szánt idő

A kutyával együtt töltött idő fontos része a háziállat tartásának. Ha minden nap hosszú sétákat teszel a kutyáddal, az lehetőséget nyújt arra, hogy közelebb kerüljetek egymáshoz. A kutya valószínűleg jobban fog viselkedni és könnyebben hallgat rád, ha erős kötelék alakul ki köztetek.

4. Szocializáció

A napi séták a kutyával lehetőséget adnak neki, hogy találkozzon emberekkel és/vagy más kutyákkal a környéken. Ilyenkor figyelheted kutyád viselkedését és taníthatod a helyes viselkedésre.

Ha nem tudod minden nap hosszabb sétákra elvinni a, fontold meg, hogy profi kutyasétáltatót alkalmazz. Ez segít biztosítani, hogy a kutyád rendszeresen tudjon mozogni, még azokon a napokon is, amikor neked más elfoglaltságod van