Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

5 otthon végezhető gyakorlat, amely biztosítja a teljes test edzését

A testmozgás valószínűleg az egyik legjobb és leggyorsabb módja a fogyásnak. De tudtad, hogy nemcsak a fizikumodra van hatással, hanem a mentális egészségedre is jótékonyan hat? A fitnesz művészete pontosabban az a képesség, hogy bizonyos gyakorlatokat és sportokat rövid vagy hosszabb sorozatokban végezzünk.

Nos, mit tegyen az ember, ha nincs edzőtermi előfizetése vagy bármilyen edzőtermi kiegészítője, a közelében, és képtelen elhagyni a házat, különösen karanténban? Az alábbiakban 5 olyan gyakorlatot említünk, amelyek teljes testmozgást biztosítanak, és amelyeket otthon végezhetsz, anélkül, hogy bármilyen edzőkészüléket vagy kiegészítőt használnál.

 1. Kitörés
  Ez a gyakorlat könnyen elvégezhető jógamatracon. Végzése közben az alsótestet terheli. Mivel a kitörés egy teljes testet átmozgató edzés, előnyei a test tónusától és formálásától kezdve a testtartás és az egyensúlyérzék javításáig terjednek.
  A hasizom, a hátizmok, a farizmok, amiket megdolgoztat. Segít a farizmok feszesítésében is. Óvatosnak kell lenni, mivel a rossz térdűeknek a kitöréses gyakorlatok fájdalmasak is lehetnek, és túlterhelést, fáradtságot és fájdalmat okozhatnak.
 2. Négy ütemű fekvőtámasz
  A négy ütemű fekvőtámasz remekül alkalmas a teljes testet átmozgató edzésre. Eszközmentes, és remek szív- és érrendszeri edzés. Ennek a gyakorlatnak a variációi is elvégezhetők, de az alap forma is rendkívül hatékony a testzsírvesztésben. Ennek mindennapos elvégzése jobb eredményeket hozhat, mint a tipikus kocogás, és más hagyományos erőnléti gyakorlatok.
 3. Plank
  Segít felépíteni és erősíteni a törzsizmokat. Segít a has erősítésében is, ami fontos a hátad és a gerincoszlopod alátámasztásához. Ez azt is jelenti, hogy megelőzi a sérülésveszélyt ezeken a területeken. Emellett fokozza az anyagcserét, javítja a testtartást és a rugalmasságot.
  Első nekifutásnak kezdd 30 másodperccel, naponta háromszor. Végül építsd fel 45 másodpercre, majd egy percre.
 4. Felülés
  Ez a gyakorlat ismét erősíti és tonalizálja a törzset, stabilizálja a hasizmokat, erősíti a rekeszizmot, javítja a testtartást, és rendkívül hatékony a hasi zsírvesztésben. Emellett elősegíti a hajlékonyság edződését is. Azonban mérsékelten kell végezni, mivel egyesek szerint megterheli a gerincet. Segít a hasizmok megformálásában is.
 5. Fekvőtámasz
  Ez egy kalisztenikus (saját testsúllyal végzett edzések gyűjtőneve) gyakorlat. Egy ideig eltarthat, amíg megtanulod és végrehajtod a megfelelő fekvőtámaszt. Elsősorban a felsőtest olyan részeinek erősítésére hat, mint a mellkas, a tricepsz, a mellizom és a váll. Az említett területek izmainak aktiválása, erősítése és állóképessége, valamint a tömegizomzat növelése érdekében végzik.