Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

5 ok, amiért macskát kellene tartanod

A macska a legjobb háziállatok egyike. Ha habozol, hogy vállald-e a háziállat tartásának felelősségét, érdemes újra átnézned, milyen előnyökkel jár a macska tartás. Kedvesek, csendesek és függetlenek, és egy macska dorombolását hallva megolvadhat a szíved. Íme az öt legfontosabb ok, amiért érdemes macskát tartanod.

Miért jó házikedvencek

1. A macskák meg tudják fürdetni magukat: A macskák nagyjából 100 százalékban tiszták. Ez azt jelenti, hogy soha nem kell időt szakítanod a napodból arra, hogy elvégezd a macskád mosdatásának és ápolásának kissé fáradságos feladatát.

2. A macskák rágcsálómentesen tartják a házat és az udvart: Ha nem rajong a patkányok, mókusok, verebek vagy egerekért az otthonában, egy macska birtoklása rögtön gondoskodik erről.

3. A macskák alacsony fenntartásúak és függetlenek: Ha úgy gondolod, hogy nincs időd vagy energiád egy háziállat tartására, akkor egy macska tökéletes lehet számodra. Egy macska gondozása kevesebb felelősséget igényel, mint néhány más állaté. 

Azok, akiknek teljes munkaidős munkájuk van, nyugodtan pihenhetnek, hiszen tudják, hogy cicájuk a legtöbbször képes gondoskodni magáról. Amikor pedig több ideje van, a macskával való összebújás minden eddiginél jobb érzés lesz.

4. A macskák környezetbarát háziállat választás: A “zöld” életmód megélése nehéz lehet, de a macska remek választás a környezetbarátnak maradni vágyó potenciális állattartók számára. 

Tanulmányok azt mutatják, hogy egy macska táplálásához és gondozásához szükséges élethosszig tartó erőforrások kisebb szén-dioxid-kibocsátással járnak, mint más állatok esetében. Ráadásul a legtöbb macska a halat részesíti előnyben a marhahússal vagy kukoricával szemben, ami jobb a környezet számára. Jól érezheti magát a cicája birtoklásával kapcsolatban.

5. A macskák segíthetnek csökkenteni a stresszt: Mindannyian stresszesek vagyunk, és az embereknek sokféle módja van a stressz levezetésére. A macskatulajdonosok már azzal is csökkenthetik a feszültséget, ha csak megsimogatják szőrös barátjuk fejét. A macska simogatása endorfint szabadít fel az agyban, ami boldogabbá tesz. Ráadásul a macskáknak van a legpuhább bundájuk!

Még sok más ok is szól amellett, hogy szerezz be egy macskát, hogy szeretettel töltse meg otthonodat. Nézz be a helyi menhelyre, hogy találj egy cicát, akinek tényleg otthonra van szüksége.